Nå er det rett før det er skikkelig påske og kanskje sitter dere slik jeg gjør nå; å planlegger hva vi skal ha til mat og om det er noe godt jeg kan bake. Her er min liste og ideer til mat som gir næring og gode smaker og noen kaker som fulle av gode og noen sunne ingredienser.

Skal du ha med kake på fjellet er det lurt å ha noe som enten er halvferdig eller holdbart. Sjokoladekaker er digg og her tre usunne holdbare sjokoladekaker: Mørk saftig sjokoladekake Verdens beste (?) brownie og BÅVVIS sjokoladekake med rømme og natron. Av den litt mer sunne sorten kan du lage paiskall som kan fylles med kesam og friske bær  Mandelbunn med friske bær og noen muffins med rødbeter Rødbet og kakaomuffins

Lammelåret er selvsagt i påsken og det er lurt å start allerede på torsdag hvis det skal tines. Dette lammelåret trenger et døgn i marinade av rødvin og stekes i øl: Lammelår. Andre gode retter av lam er en gryte med mange gode ingredienser Lammegryte på fjellet og Lammeragu med linser.

Påske er tiden for desserter og her er det masse godt å glede seg til. Jeg skal ihvertfall lage Pannacotta og Ostekake og disse vil jeg prøve å få til med minst mulig sukker. Ost er godt også og da smaker det med Fikenmarmelade til.

Ettersom jeg finner ut mer hva jeg vil lage oppdaterer jeg innlegget – hva skal dere lage til påske?