Category:  Tilbehør og krydderblandinger

Home » Archive by category "Tilbehør og krydderblandinger"

Grønnkålpesto

In Tilbehør og krydderblandinger On 13/03/2017 0 Comments

Pesto passer liksom til alt – og det gjør grønnkålpesto også! Med en litt sterk smak og ikke så søtlig som vanlig pesto er, passer det egentlig til… Read More »

Frokostblanding med nøtter og frø

In Glutenfri, Tilbehør og krydderblandinger On 10/08/2016 0 Comments

For å unngå kjempesukrede frokostblandinger kan en lage de selv, eller en kan lage selv bare for å få den slik en vil ha den! Her er en… Read More »

Ramsløkpesto med mandler

In Tilbehør og krydderblandinger On 11/05/2016 0 Comments

Plukk ramsløkbladene nå på våren mens de ennå er unge og fine, og ikke så veldig sterke. Jeg synes ramsløkpesto blir best med skoldede mandler da den får… Read More »

Avocado- og rekesalat

In Tilbehør og krydderblandinger, Vegetar On 01/05/2016 0 Comments

2 store eller 3 mindre modne avokadoer 1 dl rensede reker Dressing: 6 ss rapsolje 2 ss balsamico eddik ½ ts salt ½ ts pepper ½ fedd hvitløk… Read More »

Gratinert fennikel

In Tilbehør og krydderblandinger, Vegetar On 10/03/2016 0 Comments

Fennikel er en god grønnsak som kan brukes rå i salater, kokes og slik som i dag da jeg gratinerte den i stekeovnen. Del fennikel i to på… Read More »

Rosmarinsmør til torsk og kveite

In Tilbehør og krydderblandinger On 25/12/2015 0 Comments

8 ss usaltet smør 1 ss finhakket fersk rosmarin 1 ts finhakket fersk timian 1 ts finhakket fersk estragon 1 ts finrevet sitronskall 2–3 ss fersk sitronsaft nykvernet… Read More »

Rødløkskompott

In Tilbehør og krydderblandinger, Vegetar On 19/12/2015 0 Comments

Rødløkskompott er lekkert tilbehør til mye; vilt, oksekjøtt, svinekjøtt, på burgere og til kveite. Godt også sammen en skarp ost.  4 (økologidske) rødløk 4 ss olivenolje 6 ts… Read More »

Fikenmarmelade med chili og rødvin

In Tilbehør og krydderblandinger On 18/12/2015 0 Comments

Med mye god ost tilgjengelig er det gøy å lage sin egen fikenmarmelade. Det er mange variasjoner av fikenmarmelader og med chili som en kjenner smaken av sånn passe… Read More »

Ovnsbakte røtter og saker med spinatpesto og byggris

In Tilbehør og krydderblandinger, Vegetar On 25/08/2015 0 Comments

En supergod og enkel vegatarrett som gjør seg ekstra godt med spinatpesto. Lag i en langpanne,  – nok til 4 personer. Du trenger sånn circa: 5 rødbeter 2… Read More »

Ovnsbakt squash og aubergin med chevre

In Glutenfri, Tilbehør og krydderblandinger, Vegetar On 23/08/2015 0 Comments

Gode smaker i en grønnsaksrett – helt ypperlig for vegetarianeren! Her er det mange muligheter å endre på hva en putter i, og kommenter gjerne i feltet hva… Read More »