Fjelltur med gode venner og en gryte som står og godgjør seg når vi ankommer. Det er høst og kaldt ute, vinen åpnes og latteren sitter løst.

Aftenposten er kilde for vertskapet sitt valg av meny og for oss var det en fullreffer! Forberedelsene starter kvelden før hjemme og det gjør det til en lettvint middag å lage på fjellet.
Til 4 personer skulle det være tilstrekkelig med:

1,5 kg lammebog
1 lite flaskegresskar
1 finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 bunt koriander finhakket
1 kanelstang
1 ss spisskummin
1 ss malt ingefær
1 ss paprikapulver
1 ss safrantråder
1,5 dl olivenolje
Revet skal av en halv appelsin
2 bokser hermetiske tomater, hakket
2 ss tomatpure
4 dl oksekraft
2 laurberblad
50 gram smør
2 ss honning
1 boks kikerter, skyllt og avrent
1 boks cherrytomater

Skjær lammebog i terninger. Pisk alle krydderne inn i oljen og ha dette over lammekjøttet mens du knar det godt inn. Bland inn løk, hvitløk, kanelstang og halvparten av koriander i kjøttet. Pakk kjøttet med krydder og løk inn i plast og legg det natten over i kjøleskap.

Skrell flaskegresskaret og skjær i mindre biter. Varm ovnen til 160 grader. Sett en stekepanne på middels varme og stek lammekjøttet litt av gangen til det er brunet. Ha kjøttet i en ildfast form og bland inn appelsinskall og gresskarbiter.

Sil saften av tomatene og bland inn tomatpureen, oksekraften og laurberbladet, og hell alt over kjøttet. Dekk over med aluminiumsfolie og stek i ovnen i halvannen time. Ta deretter kjøttet ut av formen på et fat, og hell sausen over i en kjele. Ha i resten av tomatene sammen med smør, kok opp og la det småkoke noen minutter. Tilsett  honning, kikerter og kjøttet og la alt småkoke noen minutter, og server med frisk koriander.

God tur til fjells!