Lammelår i påsken er en god årlig tradisjon, innført av en god venn. Låret marineres frem til påskeaften, og det oppleves som en høytidsstund hvert år når vi i fylles av de deilige smakene. Gled dere – og nyt!

Du trenger til marinaden:
Halv potte persille
1-2 ts rosmarin
Salt og pepper
1/2 – 3/4 flaske rødvin
5-6 fedd hvitløk
Sjekk at posen lammelåret skal ligge i er tett ved å fylle posen med luft og knip igjen åpningen. Hell marinaden oppi, bland sammen og legg lammelåret inn. Press ut luft og knyt igjen posen. Legg låret i kjøleskapet i et døgn. Snu det 3-4 ganger slik at marinaden fordeles over låret jevnlig.

Du trenger til steking av lammelåret:
10 fedd hvitløk
Resten av persillen
2 buljongterninger oppløst i 3 dl kokt vann
1 flaske øl
1-2 glass hermetisert sølvløk

Legg lammelåret naturlig i en langpanne. Rute opp svorsiden på låret som en ribbe, og bak hver rute lages en lomme hvor 1/2 fedd hvitløk + persille legges inn. Hell på halvparten av den varme blandingen av buljong og like mye øl i langpanna.

Sett ovnen på 200 grader. Bruk steketermometer under stekingen og stek til 72 grader. Hell på resten av buljongblandingen underveis i stekingen. Når det er ca 15 minutter igjen av steketiden helles 1-2 glass sølvløk over, avhengig av hvor stort lammelåret er. Stek ferdig og la det hvile på benke i 15 minutter før det skjæres opp.

Serveres med poteter, gjerne fløtegratienerte, gulrot og brokkoli.