Til hyttetur laget jeg en pai av mandelbunn, uten raffinert sukker og mel. Kesam naturell blandet med litt Kesam vaniljesmak som ble toppet med friske bringebær og blåbær var godt som dessert etter middag.

Til paibunn:
100 gram smør, evt Bremykt
60 gram Tagatesse, evt 100 gram vanlig sukker
100 gram mandelmel
1 egg
Skjær smøret i biter og ha i en kjøkkenmaskin. Sett i K-spaden i Kenwood eller vispen, som er litt grovere enn kremvispen, i annen kjøkkenmaskin. Ha i Tagatesse og pisk det til det er en hvitaktig krem. (Hva er Tagatesse? Et naturlig strøsukker basert på det naturlige søtningsmiddelet Tagatose, som har lav GI). Tilsett mandelmelet og deretter egget og rør det godt sammen.
Smør en vanlig paiform med smør, og klem utover paideigen i formen. Bruk en slikkepott og pass på at det er jevnt fordelt med deig oppover kantene. Prikk huller i deigen med en gaffel, og sett kjølig i 30 minutter. Sett stekeovnen på 175 grader. Når paiskallet skal stekes må bunnen dekkes til med aluminiumsfolie slik at kanten ikke siger ned under stekingen. Hell på tørre erter eller bønner i folien slik at paideigen holder seg på plass.

Stek paien i 15 minutter og hell av ertene og ta av aluminiumsfolien. Stek videre i 5-7 minutter. Avkjøl.

Fyll på 2 beger Kesam naturell, evt erstatt et med Kesam vanilje. Kesam vanilje kan evt også serveres i skål ved siden av. Fyll på med bringebær 1-2 kurver og et stort beger blåbær.

Kaken smaker minst like godt dagen etter hvis den oppbevares i kjøleskap!