Jakten på de aller beste Brownies er over – her er oppskriften:


120 g Dronningens kokesjokolade
125 g smør
2 egg
300 g sukker
1 ts vaniljesukker
75 g mel
1/2 ts salt
100 g grovhakket hvit sjokolade
50 g grovt hakkede valnøtter
Melis til pynt.

Legg smøret i en kjele på lav varme og ha i dronningsjokoladen
som er delt i ruter.
La det smelte sammen og rør rolig i av og til.
Visp egg og sukker til eggedosis, og bland med smeltet smør/sjokolade.
Pisk inn mel, vaniljesukker og salt,
og vend forsiktig inn hvit sjokolade og nøtter.
Dekk en 20×30 cm form med bakepapir
og fordel røren jevnt utover med en slikkepott.
Stek på 180 grader i 30 minutter.
La kaken kjølne i formen.
Skjær bort kantene og del i 3,5×3,5 cm stykker.
Dryss litt melis gjennom en tesil for å pynte kakestykkene.
Bruk gjerne en sjablong av papp med stjernehull for å lage melisstjerner til hvert stykke!

Jeg brukte TORO kakemix til en glutenfri variant som smakte like godt, nesten…. 🙂