Dette er en kake som både er vanlig kake og en god dessert. Med en god dessertvin til blir dette en ren nytelse, noe Recioto della Valpolicalla absolutt bidrar til. Dette var dessert på årets julebord for jentegjengen, og ingen skal beskylde den for ikke å være mektig!

250 g 70% mørk sjokolade
125 g smør
6 egg
5 dl råsukker
2 dl hvetemel
1,5 dl kakao
2 ts bakepulver
1-2 ss salt
2 dl Creme fraiche

Sett ovnen på 175 grader, og smør en rund kakeform (springform ca 26 cm diameter) med smør.

Sett en liten kjele på svak varme med smør. Brekk sjokoladen i biter, og rør inn i smøret når det har smeltet. Sett den til avkjøling på kjøkkenbenken.

Visp egg og sukker sammen til en luftig blanding. Det er en stor eggedosis som tar lang tid, og en stor kjøkkenmaskin eller tålmodighet med en miksmaster gjør det bra. Pisk i 5-10 minutter til den er luftig og sukkeret ikke kjennes når en smaker på.

Visp sjokoladeblandingen inn i eggedosisen. Bland sammen hvetemel, kakao, bakepulver og salt, og visp det inn i deigen. Ha i Creme frache til slutt og hell røren i kakeformen.

Sett kaken inn nederst i ovnen og stek i ca 35 minutter. Kaken kan stekes 10-12 minutter ekstra for å bli helt gjennomstekt, eller den kan tas ut litt før og ha en litt mer bløt konsistens. La kaken stå og hvile i noen timer før den serveres slik at den får satt seg.

Ha litt melis i en tesil og dryss et tynt lag over kaken og på fatet til pynt.