Category:  Saus

Home » Archive by category "Saus"

Søtpotetmos til entrecote med saus

In Kjøtt, Saus, Tilbehør og krydderblandinger On 08/03/2014 0 Comments

Jeg blir nok aldri lei av en saftig entrecote – variasjonen er hva jeg serverer til og her er dagens rett! Søtpotet er en fantastisk deilig og sunn… Read More »

Kyllingfilet med sitronsmør

Kyllingfilet med serranoskinke og god saus

In Glutenfri, Kjøtt, Saus On 17/11/2013 5 Comments

Fredag og ukeslutt, en god vin og gjester som kommer snart. Da er kylling lettvint og smakfull, og med en saus som passer godt til. Denne retten er… Read More »

Kylling med valnøtter og avocadosaus

In Kjøtt, Saus On 06/09/2013 0 Comments

Fredag ettermiddag, deilig sol ute og en lett rødvin er litt kjølet i kjøleskapet. En enkel kyllingrett med en spennende saus som spises ute på terrassen med resten… Read More »

Raita

In Saus, Tilbehør og krydderblandinger On 28/07/2013 0 Comments

Raita er en deilig frisk “dressing” typisk for det indiske kjøkken. Lett å lage og mange variasjonsmuligheter. Prøv deg fram og finn din egen favoritt. Kajennepepper, chili, revvet… Read More »

Jordbærchutney

In Saus, Tilbehør og krydderblandinger On 16/07/2013 0 Comments

Første gang jeg lager jordbærchutney, selvkomponert variant. Det var et spennende bekjentskap! Veldig godt til dagens kyllingkarbonade, og et svært godt alternativ til det tradisjonelle tyttebærsyltetøyet. Chutneyen holder… Read More »

Tomatsaus (raw food)

In Saus On 23/04/2013 0 Comments

Her er tomatsaus som passer til nøttebollene: Kjør de følgende ingrediensene i en blender, eller bruk stavmikser (= min beste venn på kjøkkenet): 1/2 dl soltørkede tomater 3… Read More »

Italiensk tomatsaus

In Saus On 24/03/2013 0 Comments

Dette er en kjempegod saus til pasta og pizza, hentet fra boka “Supermat”. Har du en rødvinskvett igjen er det supert å få brukt den til sausen. Jeg… Read More »

Eplemos

In Brød og bakverk, Saus, Tilbehør og krydderblandinger On 18/02/2013 0 Comments

Én porsjon god eplemos. Eplemos er lett å lage og utrolig anvendbart; godt som varm saus på is, til kake og i kake (se annen oppskrift her i… Read More »

Aïoli med chili og sitron

In Saus, Tilbehør og krydderblandinger On 19/01/2013 0 Comments

2 eggeplommer 1 ts Dijon sennep 3 ts eddik 1 ts tørkede chiliflak 3 ts sitronsaft 1 hvitløksfedd i biter Litt salt 3 dl solsikkeolje Evt 3 ts… Read More »

Avocadodressing til reker

In Saus On 25/07/2012 0 Comments

En deilig sommerdag i Kragerø på besøk hos gode venner var denne majonessalaten deilig til krabbeklør og ferske reker! 2 spisemodne avocadoer, moses med gaffel 1 boks lettrømme… Read More »