Disse matmuffinsene er overraskende gode og flotte å ha med til lønsj på jobben. Rødbet er en vidundergrønnsak og gjør mye godt for kroppen. Rødbet blir søt og god når blir varmet/stekt. Denne porsjonen blir det 10-12 store muffins av. Hvis du vil lage glutenfritt bytter du ut speltmelet med mandelmel.

250 g skrelt rødbet
1 liten moden banan
2 egg
60 g akasiehonning
1.5 – 2 dl melk (evnt havremelk om du ikke tåler kumelk)
1/2 dl mild (oliven-) olje

200 g sammalt speltmel (eller 150 g mandelmel + 1 strøken ts Fiberhusk)
50 g store havregryn
4 ss knuste el malte linfrø
2 toppede ss (økologisk) kakao
1 ss pulverkaffe (gjerne espresso)
1 toppet ts bakepulver
1 t natron
1/2 ts flaksalt

Sett ovnen på 175 grader varmluft og gjør klar muffinsformene. Bruk enten store muffinsformer, eller bruk bakepapirkvadrater på ca 20 *20 cm (som du selv river/klipper opp). Form bitene til former ved å brette de ned over et glass som står på hodet. Sett de så ned i et muffinsbrett.

Rasp rødbeten på råkostjern. Mos bananen fint. Visp sammen honning, egg, mesteparten av melken og honningen, og bland det sammen banan og rødbet.

Bland sammen de tørre ingrediensene i et stor bolle. Bland så i rødbet mm-blandingen og rør godt sammen. Røren må ikke være for tykk (men heller ikke “suppete”), så bland evnt i litt mer melk. Fordel røren i muffinsformene. Dryss over litt havregryn om du vil.

Stek midt i ovnen i ca 20 min. Sjekk med en trepinne om de er stekt. Avkjøl på rist. Muffinsene er fine å fryse, men holder seg fint uten frysing i 2-3 dager.