Jeg blir nok aldri lei av en saftig entrecote – variasjonen er hva jeg serverer til og her er dagens rett! Søtpotet er en fantastisk deilig og sunn grønnsak, i dag ble den et tilbehør til biffen. Noen ganger har jeg også hatt i pastinakk, sellerirot, persillerot eller jordskokk, eller litt av alt. Jordskokk og persillerot kan gi sterk smak og jeg er litt forsiktig med å ha i mange av de.

Du trenger til 3 personer:
2-3 kjempestore søtpoteter.
Kviteseidsmør, evt smør eller Bremykt
1-2 dl fløte, evt Matfløte
Salt og pepper
Det er stor variasjon i størrelser på søtpoteter og tenk deg til størrelsen av 3 vanlig poteter pr person.
Skrell det ytterste tykke skallet og del i store biter.
Kokes i lettsaltet vann ca 30-40 minutter, eller til de er helt møre.
Ha i noen skiver med smør og stamp alt i kjelen til alle potetene er knust med smøret. Tilsett litt fløte og salt og pepper. Smak på og vurder om det skal tilsettes litt mer av noe!

Start så å steke entrecoten i en grillpanne, evt vanlig stekepanne eller ute på grillen. Salte og pepre kjøttstykkene. Sett stekeplata på full varme, ha i litt olje og Kviteseidsmør i panna som skal brues litt før kjøttstykkene legges i. Behold varmen på plata og snu kjøttet ofte slik at du har kontroll på at kjøttet ikke blir svidd. Når  kjøttet er stekt godt på hver side legges de på en tallerken.

Lag sausen: Behold panna på plata og hell 1 dl rødvin i panna for å koke ut de gode smakene i panna. Rør rundt og hell det i en liten kjele, bruk evt ei sil for å unngå å svidde biter i sausen. Gjør det samme en gang til med panna på varm plate, denne gangen med litt vann. Bruk stekespaden til å skrape av biter som løsner og er med å gi sausen en god smak. Tilsett litt soyasaus i kjelen og evt bittelitt Balsamicoeddik. Kok opp og trekk kjelen fra plata. Rør inn ca 60 g Kviteseidsmør under pisking mens kjelen står borte fra plata. Ikke la sausen koke igjen. Server med kokt brokkoli og litt stekt sopp! Kos dere!