Første gang jeg lager jordbærchutney, selvkomponert variant. Det var et spennende bekjentskap! Veldig godt til dagens kyllingkarbonade, og et svært godt alternativ til det tradisjonelle tyttebærsyltetøyet. Chutneyen holder seg fint noen uker i kjøleskapet. Til 2-3 små glass trenger du:

1 finhakket løk
1 ss rapsolje
1/2 kg rensede jordbær
½-¾ dl rørsukker
¼ ts salt
1 ts friskrevet ingefær
2 ss bringebæreeddik (eller vineddik)
Ca 20 dråper (rist) tabasco
2 ss frisk og hakket mynte (gjerne eplemynte)

Stek løken på svak varme i gryte i noen minutter til den blir myk. Skjær jordbærene i to eller fire biter og ha dem i gryta. Tilsett resten av ingrediensene. Kok sakte opp under omrøring og la chutneyen koke uten lokk i 20-25 min. Hell på varme glass og sett til avkjøling.