Dette er en kjempegod saus til pasta og pizza, hentet fra boka “Supermat”. Har du en rødvinskvett igjen er det supert å få brukt den til sausen. Jeg lager ofte en stor gryte og setter mindre porsjoner i fryseren. Til 8 porsjoner trenger du:

4 ss olivenolje
2 hakket løk
10 fedd finhakket hvitløk
4 bokser hermetiske tomater (gjerne de med basilikum)
2 glass tomatpurè
5 dl rødvin (eller 3 rødvin og 2 vann)
1 potte hakket bladpersille
1 potte hakket basilikum (eller 1-2 ss tørket)

Varm oljen og tilsett løk og hvitløk. La surre i ca 10 min. Tilsette tomater, tomatpurè og rødvin (vann). Bruk gjerne rødvinen til å skylle ut av glassene/boksene med. Kok opp, og la småkoke ca en time før du tilsetter urtene. La småputre en halv time til, smak ent til med litt salt. Kan oppbevares i kjøleskap ca to uker og helles i glass og settes i fryseren.