Fredag ettermiddag, deilig sol ute og en lett rødvin er litt kjølet i kjøleskapet. En enkel kyllingrett med en spennende saus som spises ute på terrassen med resten av vinen, det er SENSOMMER! Fra TINE.no fant jeg denne, og til 4 voksne personer trengs:

4  kyllingfileter
3 ss smør, romtemperert
1 ts salt
¼ ts pepper
1 dl grovhakkede valnøtter
1  sitron , revet skall av

Avokadosaus:
1  avocado
1 ts sitronsaft
1 dl vann
2 dl kremfløte, evt. matfløte
2 ss konsentrert kyllingfond eller kyllingbuljong

Start med å legge kyllingfiletene på bordet og bank dem lett. Dryss på salt og pepper. Smør smør på en side av filetene og strø over hakkede valnøtter og revet sitronskall. Trill sammen kyllingfileten og fest med en tannpirker e.l. (OBS at du ikke bruker tannpirker med smak!
Stek kyllingen i smør på alle kanter i en stekepanne i ca 12 minutter.

Del avocadoen, fjern steinen og ta ut avocaokjøttet. Bland med sitronsaft og vann til du får en purèlignende konsistens. Kok opp fløte og kyllingfond i en kjele. Ta det av platen og visp inn avocadopuréen rett før servering.

Server kyllingen med sausen, ferskpotet og lettkokte grønnsaker, for eksempel asparges, gulrøtter og fersk løk.