Skjær rødløken i tynne skiver. Det er enklere hvis du først deler løken i to; kutt da fra topp til bunn.

Ha løkstrimlene i en vid kjele med lokk. Ha i litt oljen, og skru plata på litt over middels. Så snart løken har begynt å «svette», skrur du ned varmen, og setter på lokket. Rør om av og til, og pass på at løken ikke blir brun.

Når all væske er ute av løken, og den har blitt helt myk, skrur du opp varmen til litt over middels. Ha i resten av oljen, sukker og balsamico.

La kjelen stå på komfyren, og rør om av og til. Rødløkskompotten er ferdig når væsken i bunnen av kjelen har fordampa, og kompotten er tykk og jevn. Smak til med salt og pepper, og ha eventuelt i mer sukker og eddik dersom du synes kompotten er litt slækk i smaken.

Ha kompotten i rengjorte glass. Kan oppbevares i flere uker i kjøleskap.