For å unngå kjempesukrede frokostblandinger kan en lage de selv, eller en kan lage selv bare for å få den slik en vil ha den! Her er en variant som smaker godt og som ikke er altfor sunn 🙂

300 gram glutenfrie havregryn
25 gram chiafrø
50 gram linfrø
90 gram gresskarskjerner
100 gram solsikkekjerner
75 gram mandler
50 gram hasselnøttkjerner

1 dl honning
2 ss Agave sirup

1/2 ts salt
Kanel
Gojibær

Ha mandler og hasselnøtter i en blender og kjør den raskt så nøttene er i biter. Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle. Smelt honning og sirup på svak varme til det er tyntflytende og hell over blandingen. Rør godt sammen, rør litt lenger enn nødvendig og snar ser du at alt er litt seigt av honningen og sirupen. Legg bakepapir på to stekeplater og fordel massen utover.

Stek ved 160 grader på varmluft i 15 minutter. Etter 10 minutter tas brettene ut og rør godt om og stek de ferdig.

Ha over litt salt og kanel og fordel Goji bær utover på brettene. La frokostblandingen kjøle seg helt ned før den legges i en boks.