Noen kaker blir bakt i bakrus, dessverre. Men kaken blir ikke nødvendigvis dårligere av den grunn. Formen derimot, blir bedre etter et par kakestykker. Salt og søtt sammen blir kjempegodt!! En av kakespiserne mente det måtte være fiken i kaken, – det kan ikke jeg huske å ha hatt i…. Kaken er uansett glutenfri, – og melkefri om du bruker 70% sjokolade. Oppskriften er litt justert etter original fra boka “Frie kaker”. Det lurt med en kaffe- eller mandelkvern for å få hakket peanøttene. Du trenger tilsammen 250 g salte peanøtter:

300 g peanøtter kjøres til en kornet masse i kvern og
50 g peanøtter grovhakkes litt med kniv
4 store egg
350 g sukker
4 toppede ss maizenamel (Maizena-stivelse)
3 toppede ss kakao
1.5 ts bakepulver
1.5 ts vaniljesukker (se oppskrift på hjemmelaget vaniljesukker om du vil)

Glasur: 100 g Dronning sjokolade eller 70% sjokolade (eller melkefri sjokolade), grovhakkede peanøtter til pynt om du vil

Sett ovnen på 180 grader. Egg og sukker piskes til eggedosis. Bland sammen peanøttene og alt det tørre og rør godt inn i eggedosisen. Kle en liten rund springform eller en liten langpanne med bakepapir. Smør litt olje på innsiden av papiret. Ha deigen over i formen og stek ved 180 grader i 30-45 minutter. Steketiden er avhengig av ovnen din og om du bruker rund form eller langpanne.

Mellomspill (hakket sjokolade):
Er du litt irritert eler sint akkurat i dag kan det hende du har lyst til å banke opp en sjokoladeplate. IKKE ta sjokoladeplaten ut av papiret, men ta tak i den ene kortsiden og slå sjokoladeplaten kraftig mot kanten av kjøkkenbenken slik at den deler seg i små biter. Skift eventuelt grep. Og vips er sjokoladen ferdighakket og du har kanskje slått to fluer i èn smekk 😉 Du kan selvfølgelig også hakke den i grove biter med kniv.

Sjekk med en stekepinne/strikkepinne/lang fyrstikk (uten svovel) om kaka er ferdig. Den skal være litt klissete. Prikk gjerne noen hull i den harde hinnen som danner seg på toppen. Ta så kaken ut av ovnen og strø umiddelbart den hakkede sjokoladen over. Når sjokoladen har smeltet tar du en kniv eller slikkepott og smører jevnt utover. Avkjøl på et kaldt sted og del deretter i serveringsbiter om du vil.