Vegansk, sukkerfri og glutenfri snickerskake, laget av Ninas sønn og eldste datter. Noe å prøve! Kaken er mektig, så den kan godt deles i ganske små biter. Husk at du må ha satt en boks kokosmelk i kjøleskapet noen timer i forveien.

Til bunnen:
12 dadler
6 litt toppede spiseskjeer kakaopulver
2 dl nøtter (cashew, valnøtter, mandler, hasselnøtter eller en blanding)
en klype flaksalt

Til “karamell”:
10 dadler
1 spiseskje kokosolje
litt salt
litt vann

Til peanøttmousse:
1 kald boks kokosmelk
3 spiseskjeer peanøttsmør
1 spiseskje lønnesirup eller daddelsirup

Pynt:
2 spiseskjeer kakaonibs (kan erstattes av smeltet vegansk sjokolade)

 

Bunnen: Kle en liten brødform med bakepapir. Fjern steinene fra dadlene og ha fruktkjøttet i en food processor. Tilsett kakaopulver, nøtter og salt og kjør til massen blir jevn og begynner å klistre seg sammen. Press blandingen ned i brødformen. Sett formen kaldt mens du fortsetter.

Karamell: Fjern steinene fra dadlene. Ha fruktkjøttet i en food processor med kokosolje og salt og kjør jevnt. Spe med litt og litt vann til du får en tyktflytende karamell. Hell over bunnlaget. Sett formen kaldt igjen.

Peanøttmousse: Grav ut det harde topplaget fra kokosmelkboksen og ha i en food processor. Tilsett peanøttsmør og lønnesirup og kjør til du har en helt jevn mousse. Smak eventuelt til med litt mer lønne-/daddelsirup. Ha moussen over karamellen og sett kaldt igjen.

Pynting og servering: Ta formen ut av kjøleskapet rett før servering. Ha på kakaonibs/sjokolade til pynt og skjær i serveringsstykker.