Saftig sjokoladekake var 19-åringens kakeønske på bursdagen – og saftig var denne kaken som jeg hadde klippet ut fra ELLE for flere år siden. Den er holdbar i en uke, om den får stå så lenge…..!


170 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
3 dl hvetemel
(jeg brukte 3 dl Semper rød)
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts kanel
1 1/2 ts vaniljesukker
1 1/4 dl sukker
225 g revet squash
2 egg
1 3/4 dl solsikkeolje
Smør en avlang form eller rund form 24 cm og kle den med bakepapir, evt bunnen i rund form.
Smelt sjokoladen i vannbad, evt forsiktig i mikrobølgeovn i et glass.
Sikt sammen mel, bakepulver, natron, kanel og vaniljesukker i en bolle,
og rør inn sukker.
Visp sammen egg og olje og bland inn revet squash.
Bland i de tørre ingrediensene.
Den smeltede sjokoladen blandes i til slutt.
Hell blandingen i formen.
Stekes på nederste rille ved 180 grader i ca 55-65 minutter.
Stikk i kaken for å sjekke om den er ferdig. La kaken kjølne i formen.

Sjokoladekrem:
175 g smør, romtemprert
knapt 6 dl melis
1 dl kakao
evt 2 ss sterk kaffe
Visp smøret til det er porøst. Sikt i melis og kakao.
Arbeid det heel til en smidig krem og smak til med kaffe.
(Jeg laget 1 1/2 porsjon sjokoladekrem for å kunne dele kaken og ha et lag i midten)
Legg kaken på fat, smør på kremen og pynt med sjokoladestrø.