Til jul er det hyggelig når gode venninner møtes. På menyen denne kvelden i 2004 var det skalldyr, og til 6 sultne damer hadde jeg:

2 kg blåskjell
1 kg frosne kreps
2 kg ferske reker
1 kg krabbeklør

Ved siden hadde jeg laget Tomat- og hvitløksdressing, Krydderurtedressing og Krydret majonessaus i tillegg til standard tilbehør som er til reker.


Det var første gang jeg laget blåskjell og det har gledet meg mange ganger siden. Blåskjell i seg selv har ikke mye smak men når det dampes i vin med mye godt blir det fantastisk!


2 kg blåskjell vaskes og skrubbes,
fjerne skjeggtråd og åpne skjell.

4 ss smør
1 hakket løk
1/2 potte persille som hakkes
en del pepper
3 fedd hvitløk hakket i store biter
litt salt
1 flaske hvitvin
Smelt smør og stek alt litt i den.
Tilsett blåskjellene som kokes med ca 5-7 minutter til de åpnes.
Plukk bort de skjellene som ikke har åpnet seg.