Flere og flere steder serverer glutenfrie bagels – men går det an å lage de selv? Ja det er mulig OG de blir faktisk ganske gode!

Du trenger:
ca 500 gr glutenfritt fint mel
1 ts fiberhusk
1,5 ts salt (gjerne himalayasalt)
1 pk blå tørrgjær
1 ts sukker
50 gr meierismør
3,5 dl melk
1 egg

Varm melken sammen med smeltet smør til 38-40 grader og hell det over en blanding av tørrgjær, sukker og fiberhusk. La det stå og jobbe i 10 minutter hvor bittesmå bobler vil komme etterhvert. Bland sammen med melet og egget og rør det godt sammen, enten i kjøkkenmaskin eller med hånd.

Del deigen opp i ca 12 like store emner som trilles til boller. Sett bakenden av ei tresleiv i midten av bollen og surr rundt til det blir et større og større hull. Sett de til heving i 20-30 minutter. Kok opp en kjele rikelig med vann, tilsatt 1 ss sukker. Legg bagelsene oppi vannet, de vil først synke før de sakte stiger opp i overflaten. La de koke i 2 minutter på hver side, og ta de opp med ei hullsleiv og la de tørke på et håndkle. Sett de raskt over på et stekebrett og la de etterheve 20-30 minutter igjen.

Sett på stekeovnen til 250 grader. Stek de i 15 minutter.