Prosjekt sjokoladekake er innledet – vi skal finne DE BESTE sjokoladekakene!
Tore hadde bursdag idag og vi serverte en av kakene i boka Naturlig slank av Fedon Lindberg med stort hell 🙂

2 plater á 125g mørk kokesjokolade
150 g smør
5 store egg
125 g fruktose
2 ts vaniljesukker
Stekes i ovn ved 160 grader i 50-60 minutter.

Smør en 24 cm form og dekk bunnen med bakepapir.
Brekk opp sjokoladen og smelt den sammen med smøret på svak varme.
Rør kraftig til sjokolade og smør blir til en jevn masse. Avkjøl til romtempertur.
Skill eggene. Pisk en tykk og lys eggedosis av eggeplommene og halvparten av fruktosen og vaniljesukkeret. Pisk eggehvitene stive og pisk inn resten av fruktosen til tykk marengs. Rør sammen sjokolade og eggedosis og vend i de stivpiskede eggehvitene.
Fyll røren i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen.
Sett formen på en rist og avkjøl kaken i formen.
Klem ned det sprø skallet på kaken når den er kald, og glaset den med sjokoladeglasur.

Sjokoladeglasur:
1 dl kremfløte
1 plate á 125 g mørk kokesjokolade
Kok opp fløten.
Brekk sjokoladen i små biter og rør den i den kokende fløten
så sjokoladen smelter.
Hell den over kaken og glatt den forsiktig til.
Sett kaken kjølig så glasuren stivner.