Noen søndager kommer med sol, varme og ingen avtaler, hvor middagen tar kort tid å lage og er kjølig og god. Denne salaten er en perfekt middag en slik søndag!

Til tre sultne voksne trenger du:

4 stk. laksefilét á 125 gram
1 pakke ruccola salat
ca 10 cherrytomater
1 avocado
1/2 pakke grønnkål
Olivenolje til steking og litt salt
1/2 finhakke rødløk
1 pakke aspargestopper (kan sløyfes)
1 pakke fetaost (kremete og ikke marinert i olje)
Dressing: 3-4 ss olivenolje som tilsettes 1/2 presset sitronsaft.

Start med å salte og pepre laksen, hell over litt sitron og stek laksen i enten stekeovn (180 grader i 15 min) eller i stekepannen med lokk. Sett til side så den blir kald.

Ta en stor stekepanne og varm godt opp med olivenolje. Ha i grønnkålen og stek den mens det røres jevnlig. Ha på litt salt. Når grønnkålen har falt sammen og fått en mørkere farge helles den på et fat og står til kjøling.

Ta frem en salatbolle. Skjær cherrytomatene i 2 eller 4 deler, avhengig av hvor store de er. Ta ruccolaen og riv i litt mindre biter og bland sammen med tomater. Del avocadoen i to og del den opp ved å skjære den i biter med en kjøkkenkniv inne i skallet. Ta avocadoen ut med en teskje og ha i salaten.  Hakk opp rødløk og aspargestopper hvis du har. Ta pakken med fetaost og del den opp i små biter og rør alt godt sammen. Tilsett grønnkålen og rør sammen. Ta en kniv og del fisken opp i mindre biter og rør sammen. Hell over dressing og server med en god Tzatziki!