Frisk blåbærkake midt på vinteren er både litt drøm om sommer og den er en kjølig, vinterlig forfriskning. Kaken er uten tilsatt sukker og har fyldige gode smaker. Med foodprosessor eller stavmikser går det fort å lage kaken.
Til rund kakeform 20cm.

Til kakebunnen:
4 dl mandler
15 dadler
1 klype salt (flaksalt, havsalt eller )
Mandlene kjøres i en foodprosessor eller med stavmikser til de er hakket fint, tilsett dadler uten stein og litt salt. Legg bakepapir i bunnen av springformen. Kjør til blandingen er litt fuktig og bre den jevnt utover i springformen. Klem den sammen med en skje slik at den får en jevn overflate. Sett kakebunnen i fryseren noen minutter mens fyllet lages.

Kakefyllet:
3dl rå cashewnøtter – bløtlegges en time
4dl frosne blåbær
1dl vann
5 dadler uten sten
2 ss agavesirup
4 ss kokosfett smeltet

Noen friske blåbær

Renn godt av vannet på nøttene og kjør de litt alene i foodprosessor. Tilsett resten av ingrediensene til det er en jevne masse. Fordel kakefyllet på avkjølet kakebunn. Hell på friske blåbær på toppen og sett i kjøleskap minimum 5 timer før servering.

God til dessert og til en liten gjeng gjester en kveld.