Her er en lekker og god granolablanding uten korn. Bruker du Sukrin Gold er den også uten sukker. Kokosblomstsukker gir også en lekker smak. Granolaen er god til frokost eller lønsj – både i jogurt og kefir – men også til dessert i f.x. tilslørte bondepiker.  Du trenger:

2 dl mandler
2 dl valnøtter
2 dl hasselnøtter
2 dl tørkede kokosflak (fås i helsekostbutikker)
2 dl solsikkekjerner
2 dl linfrø
2 dl sesamfrø med skall
1 dl gresskarkjerner
2 dl vann
0.75 dl. god kaldpresset rapsolje
2-3 ss Sukrin Gold eller kokosblomstsukker (fås i helsekostbutikker)
1-2 ts kanel (kan sløyfes)
1 ts Himalyasalt (eller Maldonsalt)

Sett ovnen på 180 grader varmluft. Grovhakk valnøtter, hasselnøtter og mandler og brekk/knus kokosflakene lett, og ha over i en stor bolle. Bland inn frøene/kjernene, og salt sammen med  1 ss Sukrin Gold (eller kokosblomstsukker). Ha over oljen og vannet, og rør godt. Hell alt utover i en langpanne. Strø et lag med Sukrin over blandingen (ikke bland) og sett pannen inn i midten av ovnen. La blandingen stå i 15 minutter før du tar den ut, bland godt igjen slik at den ikke blir brent i kantene. Strø 1 ss Sukrin Gold og litt kanel over. Sett det hele inn i ovnen i 15 nye minutter, og gjør det samme en gang til. Blandingen må stå i ovnen ca en time tilsammen, men pass på at den ikke blir brent. La blandingen avkjøles helt, og ha over i glass eller annen beholder. Bærre lækkert!