Tzatziki passer til alt – unntatt kaker…!
Tzatziki basic tilbehør til grilling, perfekt til laks, godt sammen med kokte bønner og på brødskiva som majones.
Listen er lang – her er oppskriften:
1 slangeagurk
– bruk ostehøvel og ta av mesteparten av det grønne skallet
– riv hele agurken på et rivjern ned i et dørslag,
– ha på 1-2 ss Maldonsalt og la stå og renne av,
minimum 10 minutter og gjerne en time
– press ut av resten av vannet ved å klemme agurken mot
veggen av dørslaget
1 stort beger youghurt naturell, evt matyoughurt eller gresk youghurt.
3-10 fedd presset hvitløk i youghurten
Bland inn agurken
FERDIG!!
Står seg i kjøleskap i minst en uke, avhengig av datoen på youghurten.
Veldig lik min oppskrift. Jeg pleier å ha i bittelitt lake fra sylteagurk. Veldig fin side.
Takk – hyggelig at du liker bloggen vår!
Sylteagurklake hørtes godt ut, det må jeg prøve neste gang. Fin nettside du skriver, lykke til med den!