I disse knekkebrødene har jeg brukt mandelmel. Mandelmel fås i helsekostbutikkene og inneholder mindre fett en malte mandler. Til 3 brett trenger du:

3 dl sesamfrø
2.5 dl solsikkefrø
2 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl mandelmel (evt finmalte mandler)
0.5 dl chiafrø
1 ts Fiberhusk
1 klype mineralsalt
Ca. 9 dl lunkent/kaldt vann

Kjør linfrøene noen runder i kaffekverna eller nøtte-/kjøkkenkvern, – da får man fram det gode Omega-3-fettet.  Det samme gjelder chia-frøene. Kjør også solsikkefrø og gresskarkjerner en runde i kverna.  Bland alt et tørre god sammen og tilsett vannet.  La svelle i ca. 15 minutter og juster evt med litt mer vann slik at du får en sementliknende konsistens.

Sett ovnen på 170 grader varmluft. Legg  bakepapir – helst 3D-papir – på tre stekebertt. Fordel massen utover og glatt fint og jevnt med en smyk slikkepott. Sett inn i ovnen og la steke i 15-20 minutter. Ta ut ett og ette brett og del opp i ruter med et pizzahjul. Sett inn brettene (bytt plasser) og stek videre i 25-30 minutter. OM knekkebrødene da ser tørre ut, men ikke helt gjennomstekt, kan du snu knekkebrødflaket/papiret opp ned og dra det av slik at knekkebrødnee blir liggende opp ned. Stek videre på litt lavere temperatur, ca 120 grader, til knekkebrødene er tørre.