Saftige, smakfulle og ferske rundstykker med havregryn er en god start på dagen for en glutenfri student.

Du trenger:
5 dl skumma kulturmelk, evt vann
50 g fersk gjær, evt tørrgjær
2 ss raps- eller maisolje
1,5 ts salt
1 ss Fiber Husk
1-2 ss sirup
1 dl kesam eller crème fraiche
2 dl fint revne gulrøtter
2 dl glutenfrie havregryn
500 g (ca 8 dl) grov glutenfri melmiks. (Semper, Finax, Toro eller annen grov melblanding)

Varm melken til ca 37C, hell det i rørebollen til kjøkken maskinen og tilsett gjær og fiberhusk. Rør det godt sammen og la det svelle i 10 minutter. Bland inn de øvrige ingrediensene og elt alt i kjøkkenmaskinen i 5 minutter. La deigen heve i kjøkkenmaskinen i 10 minutter og rør deigen raskt sammen etter endt heving.

Hell litt mel å benken og ha deigen utover. Deigen kan være ganske løs, litt avhengig hvor nøyaktig en er med tilmåling av sirup etc. For å trille rundstykker med en litt klissete deig kan en bruke vann på hendene: Hell litt kaldt vann i en skål og dypp hendene og evt en skje i vannet. Form til rundstykker i hendene eller ved bruk av skjeen og legg de ferdige rundstykkene på en bakepapirkledd stekeplate. Pensle med vann eller egg og strø over litt havregryn. La rundstykkene heve i 10-20 minutter til de har passe størrelse.

Stekes nederst i ovnen i ca 15 minutter på 225 grader.

Server og nyt!