Heksefingre er ekstra populært på Halloween (kanksje bare da i grunnen??) De smaker godt selv om de ser ekle ut. De slo godt an på arbeidsseminar med kolleger også 😉 Dette er en stor porsjon, og den kan godt halveres.

50-60 stk

Ca 40 skåldede mandler (“til neglene”)

2 eggeplommerr
2 hele egg
2 ts vaniljesukker
230 g romtemperert smør
130 g melis
120 g sukker
270 – 300 g siktet hvetemel
Litt kakaopulver

Del mandlene i to på langs (slik de nesten naturlig deler seg).

Skill 2 av eggene, sett til side hvitene (de skal du pensle fingrene med). Visp eggeplommene sammen med de hele eggene. Rør sammen melis, sukker, vaniljesukker og smør i kjøkkenmaskin til alt er godt blandet. Tilsett eggene og rør godt sammen. Tilsett så melet og rør til en jevn deig. Pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskapet til den blir fast, ca 1 time.

Sett stekeplatene i kjøleskapet eller ut på trappa hvis det er kaldt ute. Ta de inn etter en stund og legg på bakepapir.

Ta litt av deigen, og legg resten tilbake i kjøleskapet. Deigen blir fort klissete, så det er viktig å holde den så kald som mulig.

Del biten i mindre biter på størrelse med en valnøtt. Dryss litt mel på benken og rull hver del til en pølse/finger til passe fingerlengde. Legg den over på stekeplaten. Så skal du forme til ekle fingre; tynne, krokete og mest mulig udelikate. Knip eller trykk deigen sammen på to steder for å lage knokler. Snitt litt i hver knoke med en kniv for å lage linjer.

Når alle fingrene er rullet ut, pensles de med eggehviten, og en halv mandel plasseres på hver finger til negl. Sett brettene ut i kulda eller i kjøleskapet i 15-20 minutter og sett ovnen på 175 grader.  Så stekes fingrene i 12-15 minutter, evnt litt lenger, til de er lyst brune. Avkjøles på rist.

Bruk en liten pensel til å pensle kakaopulver på fingrene.