Konfiserte tomater høres veldig fancy og avansert ut, men det er ikke vansklelig å lage og det er godt til både i salat, på bruchetta, til grillmat og sikkert mye mer. Lag flere brett når du først er i siget og gi bort et glass når du skal på besøk. Du trenger:
Cherrytomater
Hakket timian (evnt andre friske krydderurter)
Bittelitt sukker (gjerne rørsukker)
God olivenolje
Maldonsalt
Litt nykvernet pepper (Five peppers på kvern er god)
Skyll tomatene, del de i to og legg de med snittsiden opp på ett eller flere bakepapirkledde stekebrett. Drypp olivenolje over og strø på litt sukker, nykvernet pepper og friske krydderurter.

Brettene settes i ovnen som står på 100-120 grader på varmluft. Stek/tørk tomatene til de har fått en litt tørr overflate, men fremdeles er myke inni. Har du flere brett så bytt plass på dem underveis. Hvor lang tid det tar vil variere etter hvor store tomater og modne tomatene er og på steketemperaturen. Det tar 2-3 timer med cherrytomater.

Legg gjerne tomatene på glass med god olivenolje. Holder seg 1-2 uker i kjøleskapet.