Dette blir en porsjon på tre brett med ganske tykke og mettende knekkebrød, min favoritt for tiden. Godt når du trenger litt ekstra. Bland sammen:

4 dl små havregryn
4 dl grov sammalt rug
1.5 dl linfø
2.5 dl sesamfrø
1 ts salt
2.5 dl solsikkefrø (gjerne kjørt en kjapp runde i kjøkkenkverna)
1.5 dl havrekli
1.5 dl finhakkede valnøtter
10-11 dl vann

La røren svelle i 10-15 min. og rør den jevn og fin. Sett stekeovnen på 170 grader varmluft. Bruk kvalitetsbakepapir på stekebrettene, f.x Topp-its 3D-papir. Fordel massen utover tre bakepapirkledde stekebrett med slikkepott og jevn fint til. Stek i 10-12 min og ta ut brettene ett og ett og skjær i ønskede ruter eller annen form med pizza-hjul. Bytt plass på brettene og stek videre i  25-35 min. til. Pass på at knekkebrødene er helt tørre før du tar de ut. Hvis jeg lagerknekkebrød på kvelden lar jeg de ofte bli stående i avslått ovn med åpen dør til neste morgen.