Rabarbra er så utrolig friskt, og det er en skikkelig sukkersluker om en skal spise den rå med sukkerskål.

Og en chutney av rabarbra ble et spennende prosjekt, hvor veien ble til mens jeg gikk….. Jeg googlet og googlet og til slutt ble det en oppskrift som ikke lignet noen av de jeg fant. Her er dagens lille kreative utfordring:

600 gram rabarbrastilker, renskåret og delt i 1-2 cm store biter
Hell litt vann i en kjele som kokes opp. Kok rabarbraen i 1 minutt og hell av vannet. Dette gjør at rabarbraen ikke er så bitter.

Tilsett:
2 fedd hvitløk finhakket
1 rødløk finhakket
1 ss ingefær revet
2 ts salt
2-3 ss hvitvinseddik
1/2 rød chili
1/2 dl honning
1 dl brunt sukker

Rør godt sammen og kok i ca 45 minutter på svak varme.
Helles på små glass og serveres til grillmat eller på gulost på nystekte knekkebrød!

Og til slutt: Ble det godt? Ja det ble kjempegodt!