Bananmarmelade, kan man lage det? Og er det godt? Ja og ja:-) Fant en dansk oppskrift  som jeg har mekket til litt og resultatet ble overraskende bra! Marmeladen er anvendelig og kan brukes på toast, på pannekakene og til is, da gjerne “tynnet” ut med litt Grand Marnier eller  portvin. Denne porsjonen rekker til tre små glass.

6 modne bananer
Saften fra en sitron og en lime
200 – 250 g sukker
2 dl vann
1 kanelstang
En halv vanillestang (gjerne en som er brukt, dvs at frøene er skarpt ut og brukt til noe annet)
En dæsj Grand Marnier (kan droppes)

Bananene skjæres i helt små terninger og blandes godt med lime/sitronsaften i en bolle. Vann og sukker kokes opp  i en gryte. Kanelstang og vaniljestang legges i og bananblandingen helles i. Dette skal så kokes på svak varme uten lokk i  40-50 minutter. Husk å røre rundt. Ta ut vaniljestang og kanelstang (de kan brukes igjen). Tilsett litt Grand Marnier om du vil. Marmeladen helles over på rene glass. Oppbevares i kjøleskap.