Go’jenta kom hjem på høstferie og jeg fikk de beste rundstykkene inn i min ovn
– her er de:

50 gram gjær
5 dl skumma kulturmelk
2 ss olivenolje
1 dl sukkeroefiber
2 ss linfrø
1 ss Fiberhusk
1 ts støtt anis
1 ts støtt fennikelfrø
1 ts salt
3/4 dl cottage cheese
1/4 dl lettrømme
7 dl fint glutenfritt mel
3 dl grovt glutenfritt mel
3 dl Jyttemel Fibra Teff
Egg til pensling med linfrø

Varm opp melken til fingervarm og løs opp gjæren i bakebollen.
Tilsett olje, sukkerroefiber, Fiberhusk og linfrø, la det stå og svelle i 10 minutter.

Bland i krydder, salt, cottage cheese, rømme og melet. Kjør deigen i maskin i 3-4 minutter. La deigen heve ca 30 minutter.
Strø Jyttemel på benken og kna deigen godt. Del den i to deler og rull hver del til en lang pølse som skjæres i åtte biter. Form deigbitene til runde eller avlange boller og legg dem på bakepapir på stekebrettet. Dekk med bakeduk og hev i 30 minutter.
Pensle med oppvispet egg og ha evt på linfrø.
Stek midt i ovnen ved 250 C i 10-12 minutter. La rundstykkene avkjøles under bakeduk.