Denne kaken blir du litt lykkelig av å bake; enten mens du baker, når du spiser den eller når du gleder andre med den. Den er saftig og enkel å lage. Alt i en gryte! 

220 g smør el margarin
100 g kokesjokolade
3 dl sukker
4 egg
2 ts vaniljesukker (helst hjemmelagd)
1 ts bakepulver
2 dl hvetemel*
Evnt. 1 1/2 dl hakkede valnøtter eller andre nøtter
* Om du vil lage en litt sunnere kake – eller vil ha kaka glutenfri – kan du bytte ut hvetemelet med 1.5 dl mandelmel og 1/2 ts fiberhusk!

Smelt smøret på lav varme og smelt sjokoladen oppi. Ikke rør før sjokoladen er smeltet. Ta gryten av platen. Rør inn sukkeret og sammenvispede egg, deretter mel/bakepulver/vaniljesukker.  Rør godt sammen til en glatt røre. Bruk gjerne stavmikser for å få en helt klumpfri røre. Tilsett evt nøtter og hell røren i godt smurt rund form.

Stek i nederste del av ovnen ved 175 grader i 20-30 min (avhengig av ovn). Dekk med bakepapir etterhvert slik at den ikke blir brent. Sjekk med pinne om kaken er gjennomstekt. Ta ut og avkjøl på rist.

Pynt: Dryss over melis eller lag sjokoladeglasur av 100 g kokesjokoladebiter smeltet i 2 ss smør eller 2 ss kokosolje. Se evt andre glasuroppskrifter her på bloggen. Pynt med blomster, nøtter eller noe annet du liker.