Enda en oppskrift fra boka “Frie kaker” som jeg fikk lyst til å prøve. Null sukker, men en del rosiner. Passer godt som “dessert” i matpakka eller til en god tekopp. Oppbevares i plast. Men pass på at du ikke steker kaken for lenge, det kan bli litt brent smak av rosinene. Du tar….

3 egg,
250 g rosiner og
75 g solsikke- eller soyaolje –  og kjører det sammen i kjøkkenkvern eller hurtigmikser til en jevn kremaktig masse.

 

Så blandes følgende sammen i en bolle:
100 g malte mandler,
25 g maizenamel/-jevning,
25 g bakekakao,
2 ts vaniljesukker og
2 ts bakepulver.

Bland/vend rosinkremen inn i det tørre med en slikkepott. Ha røren over i en liten oljesmurt springform og stek ved 180 grader i 30-40 min. Avkjøl kaken og dryss over melis, eller hell gjerne over sjokoladetrekk av
4 ss sterk kaffe,
4 ss Nesquick eller O´Boy og
50 g Delfiafett – som blandes sammen i en liten gryte og varmes forsiktig opp under omrøring til fettet har smeltet. Strø over hakkede mandler.