Små retter er ofte enkelt å lage og kan varieres i det uendelige.
Disse rettene er blitt laget i mange sammenhenger – konfirmasjon, bursdager og fest for naboer.
HOTTE SCAMPI

1 chili finhakket
2 fedd hvitløk
2 ss revet ingefær
1/2 ts kajennepepper
2 ss hakket frisk koriander
1/2 ts salt
1/2 ts paprika
8 ss olivenolje
Kjøres sammen i foodprosessor.
16 scampi med hale legges i en bolle med marinaden i ca 2 timer.
Stekes i stekepanne og serveres varme.

GRESKE KJØTTBOLLER
500 g karbonadedeig / kjøttdeig
3 fedd hvitløk
2 sjalottløk
1/2 rød paprika
2 ss frisk basilikum
1 ts tørket timian
1 egg
salt og pepper
1/2 ts kajennepepper
Bland godt sammen.
Form til små kjøttboller, stekes i stekepanne.
Etterstekes i langpanne ved 180 grader i ca 15 minutter.
MARINERT SOPP
Soyasaus
Balsamicoeddik
Olivenolje
Salt
Sukker
Soppen kuttes opp i mindre biter og røres inn i marinaden.
Kan lages noen få timer i forveien men holder seg max et døgn.
TAPENADE
300 g sorte stenfrie oliven
10-12 ansjosfileer
1 fedd hvitløk
50 g kapers
12 ss olivenolje
saften av 1/2 sitron
nykvernet pepper
Oliven, ansjos, hvitløk og kapers kjøres på 4.gir på foodprosessor.
Sett ned farten og tilsett olivenolje litt etter litt.
Tilsett sitron og pepper og sett i kjøleskap 1/2 time før servering.
TZATZIKI
Agurk – skrelles og rives i et dørslag med 1 ts salt
2 dl Lettrømme
5 dl Youghurt naturell
3-7 fedd hvitløk presset
TILBEHØR TIL KJAPP TAPAS
Oliven – flere sorter
Soltørket tomat
Fetaost
Artisjokkhjerter
Mozarella
Potetbåter i langpanne med estragon
Søt cilisaus
Salat