Denne kaken kom inn i familien året vi bodde på Berge og fikk servert Borghild sine gode sjakkruter. Her har det siden vært et krav om “silkekaker” som de heter her, og i år serveres de uten sukker og hvetemel. Jeg fant en god variant av sukkerfrie sjakkrutene her.

160 g mandelmel, evt malte mandler (ikke bruk fettredusert mandelmel)
75 g kokosmel
150 g tagatesse (evt 75 g sukrinmelis)
2 ts vaniljepulver
190 g mykt smør

2 ss kakao i til slutt

Bland det tørre sammen uten kakao.  Kna det myke smøret inn med nevene. Del deigen i 2 like store deler og tilsett kakao i den ene delen og kna godt så kakaopulvereret blir jevnt fordelt. Legg deigen i to poser ulike plastposer.
Legg de i kjøleskapet i 1-2 timer, evt natten over.

Del bitene i to like store deler, og rull delene i lange pølser på ca 1 cm diameter. Pass på at de er like lange.
Legg mørk og lys ved siden av hverandre å klem de litt sammen, og legg to pølser oppå med motsatt mørk oppå lys. Klem deigen litt sammen slik at den holder sammen. Skjær de opp  i ca 1 cm tykke skiver som legges med litt avstand på et bakepapir.

Stek de på midterste rille ved 170° c i ca 10 minutter  og se til de slik at de ikke blir mørke.
Hvis du lager med sukrinmelis kan steketemperaturen økes til 180 °c.

Avkjøles helt på platen før de legges i boks. Kos dere!