Byråkratiet samlet seg etter ferien i en hage med telt og selvlaget mat. Ingeborgskokebok.no var så heldig å være på gruppen for matlaging og her er en samling av noen av oppskriftene som ble brukt. Vi var alle enige om at maten var god og at dette kan godt gjøres på samme måte neste år! Her er konseptet vi hadde med grilling og mye godt tilbehør:

Marinade til kjøttet:marinade-1130117
4 stk fersk hvitløk (m/fedd)
1 stk. frisk rosmarin
3 stk. bladpersille
Olivenolje, salt og pepper

 

 

Til 40 personer var det kjøpt inn 4 kg lammecarre og 8 kg mørbrad. Dette var behandlet i sous vide på følgende måte:
Lammecarre; 3 timer i 56 grader
Mørbrad; 4,5 time i 57 grader

På grillen ble de grillet til “varm og svidd”!

Og mens vi venter….

..er det godt å leske seg litt og smake på noe en ikke har smakt før:

 

 

 

 

 

Og slik gjorde vi det:

 

xxx
xxx
xxx

 

 

Forretter…
På tynne loffskiver fra en baguett kom det fram: (Er det plass i ovnen er det godt å steke den litt slik at den blir sprø)

  • Klassisk med oliven og hvitløk
  • Squash greier (Karina kjøper fyll)
  • Hummus (finnes også ferdig på butikken)
  • Tomat & basilikum/rødløk/hvitløk (bruschetta)
  • Kjeks med brie, fikensyltetøy og drue
  • Melon med serranoskinke
  • I lefser har vi lakseruller, veggisruller  med smøreost og urter, og skinkeruller

______________________________________________________________________________________

Tilbehør til grillmaten:

Chimichurri saus    
Ingredienser:
10 hvitløkfedd (jeg bruker ¾ kinesisk hvitløk)
3 jalapeño, uten frø, grovhakkede
Ca. ½ bunt flatbladpersille (jeg bruker halvparten av en STOR bunt)
2-4 ss rødvinseddik (ikke mer!)
3 dl olivenolje
½ ts havsalt
Fremgangsmåte:
1. Finhakk hvitløk, jalapeño og persille. Bland i en stor bolle
2. Ha i eddik, olivenolje og salt og bland godt.
4. Sett i kjøleskapet. Den bør stå en stund så smakene får blandet seg.
Til 40 personer ble denne oppskriften x 3.

Grønnsaker i ildfast form med chevre (vegetar)
vegetarretten-1130144Dette er godt som tilbehør for kjøttspisere og en god rett for vegeterianere.
Til 40 personer ble denne oppskriften x6 og vi kunne fint hatt enda mere!

Grønnsaker i ildfast form

SALAT må vi ha…..

I tillegg til en vanlig grønn salat og en potetsalat (som du finner HER), måtte vi også ha en god pastasalat som besto av:

Pastaskruer

Pastaskruer
Rucculasalat
Friske krydderurter finstrimlet
Cherrytomater – delt i to
Soltørkede tomater i biter
Rødløk i tynne ringer
Fetaost i terninger
Oliven
God olivenolje
God balsamicoeddig
Salt og nykvernet pepper

Tzatziki