Lørdag og pizza – for noen år siden var det en sikker vinner og denne lørdagskvelden fant vi en spennende vegetarisk pizza med flere urter fra Berit Nordstrand sine spennende oppskrifter, se her.

Til pizza deigen:
1 ts honning
2 dl lunkent vann
1/2 ts tørrgjær eller 5 g fersk gjær
2 ss rapsolje
5 dl emmer (mel som fås kjøpt i helsekostbutikker, er ikke glutenfritt)
1/2 dl knuste linfrø, evt hvetekim eller nøttemel
1/2 ts mineralsalt

Sett stekeovnen på 250 grader.
Rør sammen honning, lunkent vann og fersk gjær. Hvis du bruker tørrgjær blandes den med melet. Rør inn oljen og la det stå ca 5 minutter. Bland sammen melet med evt tørrgjær, linfrø og salt i bollen til kjøkkenmaskinen. Tilsett vann-blandingen og la det gå på laveste hastighet i 8-10 minutter. Hvis deigen virker klissete kan du tilsette litt mer mel.

Del deigen i 2 og kjevle den ut til en tynn rund pizzabunn på bakepapir. Forstek bunnen i 3 minutter.

Til urtefyllet trenger du:
2 fedd hvitløk finhakket, evt hvitløkspulver
2 ss pesto rørt ut i 2 ss rapsolje
2 mozarellaoster à 125 gram
100-150 g bladspinat
1 potte fersk dill
1/2 stor potte basilikum
Revet parmesan

Rør godt sammen rapsolje, pesto og hvitløksfedd og smør det jevnt utover pizzabunnene. Skjær mozarello i tynne skiver, ca 1/2 cm tykke. Fordel de på bunnene og legg på spinaten. Del dill og basilikum grovt opp og fordel dette over spinaten.
Stekes i ca 10 minutter. Ha rikelig med revet parmesan over med en gang pizzaen tas ut av ovnen og SERVÈR!