Supergode og sunne cookies, etter oppskrift fra Berit Nordstrand blogg. Jeg er utrolig glad i både kikerter og cookies, men vanlige cookies er ikke akkurat daglig kost, – det kan disse cookiesene være! De er kjappe å lage og faller i smak hos de fleste. Prøv og kos deg!!

480 g kikerter på boks eller eske (2 bokser)
3 ts vaniljeekstrakt
3 ss økologisk peanøttsmør
1/2 – 3/4  dl akasiehonning, eller annen litt flytende honning
1 ss bakepulver
100 g mørk sjokolade (70-80%)
Evnt litt mineralsalt

Hell av væsken av kikertene og skyll dem godt. Sett ovnen pål 200 C. Bland alle ingrediensene bortsett fra sjokoladen i en bakebolle. Kjør en stavmikser gjennom blandingen til en jevn deig. Grovhakk sjokoladen og rør inn i deigen med en slikkepott. Form kuler av en stor teskje deig (30-40 stk), trykk de lett ned med to fingre og sett dem på en stekeplate dekket med bakepapir. Stekes ca 15 min på midterste rille. Avkjøl på rist.