8 alternatve boller, uten sukker og vanlig mel, men veldig gode!

4 egg
3 ss tagatesse eller 5-6 ss Sukrin (Gold) + bittelitt flaksalt (som tar vekk den litt metalliske smaken i Sukrin)
50 g meierismør
1 dl fløte
1 dl kokosmel
2 ts bakepulver
3 ss fiberhusk
1 ts kardemomme

Visp egg og tagatesse (Sukrin) til eggedosis/eggeskum. Smelt smøret i en kjele. Trekk kjelen av platen og tilsett fløte. Hell smør-/fløteblandingen i eggedosisen, og bland godt. Bland sammen kokosmel, bakepulver, fiberhusk og kardemomme og ha i det våte. Rør godt og la det svelle i 10-15 minutter. Sett ovnen på 160 grader slik at den når ønsket varme mens deigen sveller og du former bollene.

Lag 8 boller (eller færre om du vil ha dem større) som du setter på et bakepapir. Eller sett de i store muffinsformer som på bildet her. Ha gjerne litt lunkent vann på hendene først, så blir du ikke så klissete. Pensle evnt bollene med et sammenvispet egg og stek i 18 – 20 minutter. Server med jordbærsyltetøy og krem.

Denne oppskriften ligger på Hanne og Karis lavkarbohverdag