Pasta og laks – en god kombinasjon som alltid smaker godt, og på en søndag laget jeg den med litt fyldig saus.

Du trenger:
Pasta – spagetti eller båndspagetti
1 ts salt og 1-2 ss olivenolje til kokevannet
Rød løk – skjæres i tynne skiver
1 beger matfløte
1 beger urteost
3 ss dl revet parmesanost
1 fedd presset hvitløksfedd
En kvast med dill
2 ts Maldonsalt
Laksefilet; 1-2 stykker pr person
Sitronpepper og basilikum på laksen under steking
1 pk frosne erter

Sett kjele med vann, salt og olivenolje til koking av pasta. Kok pastaen al dente. (dvs slik at det er litt tyggemotstand men ikke ukokt…)
Ha i ertene i pastavannet når det er 3 minutter igjen av koketiden. Hell av vannet og legg på lokket så pastaen holder seg varm

Stek rød løk i litt smør i en stekepanne til den er blank.

Kok opp matfløte i en kjele til saus. Ta kjelen av plata og rør godt inn begeret med urteost. Tilsett stekt løk, salt og hvitløk, og riv parmesanost i sausen. Pass på at sausen ikke koker etter at osten er hatt i da den vil bli litt tynn.

Stek fisken i stekepanne med rikelig av basilikum og sitronpepper på. Legg på lokket slik at dampen steker fisken og en slipper å steke den på begge sider i 5-6 minutter. Ta lokket av og skru av plata og sjekk at laksen er ferdigstekt, den skal ikke være rå inni.

Server og kos deg med middag!