Søndag og kald vinterdag og stek til middag, en slik mat som gjør-seg-selv!
Steken var kalv av storfe, og fremgangsmåten kan brukes på alle typer steker. Finn ut kjernetemperaturen for kjøttet, plugg inn steketermometer og stek i vei!

Legg Römertopfen i kaldt vann som dekker i minst 15 minutter. Dekk bunnen med grovt hakkede grønnsaker, idag brukte jeg 6 løk hvorav noen rødløk, 1 purre, 1 paprika og 5 fedd hvitløk.
Kalvesteken gnis inn med salt og pepper. Varm opp grillpannen så det freser når du heller i olje og smør og stek kalvesteken rundt slik at den får en fin stekeskorpe rundt hele. Legg kalvesteken på grønnsaker, og fyll på med flere grønnsaker rundt.
Lag buljong av 2 grønnsaksbuljongterninger som klemmes ut i 2 dl kokende vann og hell på.
Strø på 1 ts med krydderert Five Spices oppe på kalvesteken, og dryss til salt og pepper på grønnsakene.
Sett i steketermometeret, tuppen skal stå mest mulig i midten av kjøttstykket. La ledningen gå ut av Römertopfen når lokket settes på og koble til utenfor ovnen. (Jeg har slitt ut steketermometeret i ovnen og har kjøpt et som står utenfor.) Still steketermometeret inn på ønsket kjernetemperatur, litt rosa kalvekjøtt er 60 grader, og husk at den stiger 2-3 grader etter den er tatt ut av ovnen.

Sett Römertopfen med kjøtt og grønnsaker inn i kald ovn og skru ovnen på 125 grader. Nå er det bare å vente og se – kjernetemperaturen avgjør steketiden!

Server med kokte poteter, gulrøtter og erter.

Saus: Husets tenåring ville ha brun saus og den lages raskt slik:
Ta kraften som er i Römertopfen i en skål, tilsett 1 ss Creme Fraiche pr dl kraft og rør det godt sammen. Tilsett brun sukkerkulør og server!

Kalvestek2-3494