Søtpotet har en mild og fin smak og er en av de sunneste grønnsaker som finnes; stappfull av C-vitaminer, antioksidanter og kostfiber. Søtpoteten kan bli svært stor, opptil 5 kg. Den er ikke i slekt med poteten. Dennne suppen er enkel og rask å lage. Til 4 personer trenger du:

1 stor (5-600 g) søtpotet, helst den oransje
1 potet
1 rød chili
1 hvitløksbåt
2 ss olivenolje
1 ts spisskummen
8 dl hønsebuljong
1 dl matyoghurt
Salt og pepper

Skrell potetene og skjær dem i ganske små biter. Rens og hakk chili og hvitløk. Varm oljen i en stekepanne og ha oppi alt dette sammen spisskummen. Rør rundt mens det steker på middels varme. Ha alt oppi en gryte og hell på hønsebuljong. La putre på svak varme til potetene blir møre. Ta gryta av varmen og bruk stavmikser til å mose/jevne suppen. Men du kan også la det være. Ta oppi matyoghurten og smak til med salt og pepper. Server godt brød til og evnt spekeskinke eller biter av god pølse.