Jeg har prøvd en del eplekake-oppskrifter gjennom mitt livs høster. Men den beste – og enkleste – er fortsatt mors oppskrift! Du må bare huske på å bruke MYE epler. Vil du lage en stor kake i langpanne dobler du oppskriften.

150 g margarin
200 g sukker
3 egg
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
Epler
Kanel og sukker
Rør smør og sukker lyst og luftig i kjøkkenmaskin eller håndmikser.
Tilsett eggene og rør godt sammen. Bland bakepulveret inni melet og tilsett dette i porsjoner.
Rør/pisk deigen fin og smidig.
Ta røren over i smurt rundform – paiform funker også bra – og stikk tett i tett med eplebåter i deigen.
Begynn i midten. Trykk eplebåtene godt ned i deigen.
Strø over kanel og sukker (gjerne perlesukker).
Stek ved 200 grader i 45-50 minutter.
Følg med på stekingen! Blir kaka tidlig brun så legger du over bakepapir.
Avkjøl på rist eller server lunken med vanilje-is til, men kaken er saftig og god dagen etter også.