Min tur til å ha med “onsdags-kake” på jobben i dag. Med litt dårlig tid og sunne nyttårsforsetter var dennne oppskriften fra Nordstrand og Skjeldes kokebok (2015)  midt i blinken. Server kaken varm eller lunken! Jeg tok med røren hjemmefra i en plastbeholder og gjorde kaken ferdig og stekte den i stekeovn på jobben.

Til en stor paiform trenger du:

140 g fint speltmel
60 g mandelmel (fettredusert)
4 ts bakepulver
Revet skall av 2 økologiske sitroner
7 egg
170 g honning (lettest med flytende)
200 g smeltet smør

Litt smør til paiformen
4 store modne bananer i skiver
Ca. 50 g hakkede mandler

Sett ovnen på 170 grader. Bland sammen de tørre ingrediensene og sitronskallet. Vips sammen eggene. Rør honningen inn i det smeltede smøret. Rør egg og honning/smør inn i melblandingen og rør til en jevn og klumpfri røre.  Hell den over i smurt paiform.  Legg bananskivene godt ned i røren. Strø over mandlene og  stek i nedre del av ovnen i ca 30 min. Sjekk med trepinne om den er stekt i midten før du tar den ut. Server varm eller lunken, eventuelt med vaniljekesam eller jogurt. Kan også varmes i ovnen før servering om den ikke skal serveres med en gang.