Kjempegodt med linsesuppe i vinterkulda! Enkelt å lage, billig og sunt. Den må koke en times tid, så det kan være lurt å lage den dagen i forveien. Til fire sultne personer trenger du:

1 ss olivenolje
2 hakkede løk
2-3 finkakkede hvitløkfedd
2 dl røde linser (eller gule, eller grønne)
2 bokser hermetiske tomater (gjerne varianten med krydder eller chili)
2 liter (kokende) vann
2 ss god grønnsak- (eller kylling) buljong
1 dl finhakket (blad)persille
1 dl finhakket timian
2 ts gurkemeie
1 ts paprikapulver
1 ts nykvernet pepper
1/2 ts spisskummen (om du liker det)
Havsalt eller Maldonsalt

Varm olivenoljen i en gryte og ha oppi løk og hvitløk. La det steke til løken blir myk. Tilsett pulverkrydderet og la det steke litt med. Ha i resten av ingrediensene unntatt spisskummen og la alt småkoke under lokk til linsene er møre, ca èn time. Ha i spisskummen om du vil og la koke litt til. Smak til med godt salt og server rykende varm, med revet ost til (Mozarella eller parmesan), rømme eller crème fraiche og gode rundstykker.