Ingenting slår ferske nybakte hveteboller! Denne oppskriften kommer fra Pia, som har fått den av…som har fått den av… Dette blir ca 24 skikkelig store boller.
2 pakker (helst) fersk gjær
200 g margarin
5 dl vann
1 dl melk
250-300 g sukker
1 kg hvetemel – og vel så det
1 ts kardemomme
Ha gjæren i bakebollen (helst kjøkkenmaskin) og tilsett smeltet margarin+vann+melk som er fingervarmt. Kjør det i maskinen til gjæren er løst opp. Tilsett sukker, kardemomme og melet og elt skikkelig. Kanskje trenger du mer enn 1 kg, men deigen kan være litt klissete når du setter den til heving. Jeg liker å sette deigen til heving under dyna, der er det godt og varmt og trygt ;-). La heve ca en time, trill store boller, bruk minst mulig mel. La heve en stund til på et lunt sted og stek ved 200 grader varmluft i 7-10 min.