Om du går på skolen eller ikke – skoleboller er alltid godt, selv en helt vanlig tirsdag kveld! Denne varianten er laget av Wenche på TV2 og den ble godt likt av alle – glutenfritt liv eller ikke.

1 boks kesam
3 dl varmt vann
2 ss fiberhusk
70 g ( ;3; ss) jyttemel
50 g gjær
6 ss olivenolje ( til hveteboller bruk nøytral olje )
1 ss salt
pk Semper finmel,(uten fiber til fine boller m/fiber til grovere)
Til fine hveteboller tilsett 1 1/ 2 dl sukker og 1 ts kardemomme og bruk kun 1/ 2 ts salt.
Evt rosiner

Ha kesam i en arbeidsbolle, tilsett varmt vann med kesamboksen.
Rør sammen, tilsett fiberhusk og jyttemel og la kjøkkenmaskinen gå i 5 minutter.
Blandingen bør nå være fingervarm. Tilsett gjær, olje, salt , semper mel og evt sukker og kardemomme til søte boller. Elt godt sammen, dekk til med plast og sett til heving i 30 min.
Deigen er en god deig til å trille ut på plate med litt olje eller mel i hånden.
Trill ut en lang pølse og del opp i passe lengder til pølsebrød, rundstykker eller boller. For å lage skoleboller trilles store boller hvor det lages en grop i midten. Fyll gropen med vaniljekrem.
Legg dem på bakepapirkledt stekebrett, dekk til og la heve i 30-40 min. Pensle med egg, melk eller vann tilsatt litt sukker for å få gylden farge på bakverket.

Stekes ved 225 oC på miderste rille i 12-15 min, 2-3 minutter mer for store skoleboller.