Biscotti er kjempegodt! Her en sunnere oppskrift uten hvetemel og hvor sukkeret er erstattet med honning. Det gir en mer karakteristisk smak.

Sett ovnen på 175 grader. Legg
100 g mandler og
100 g hasselnøtter på et stekebrett og rist i ovnen i 7-8 minutter til skallet på hasselnøttene løsner. Ta de ut av ovnen, avkjøl litt og gni så skallet av hasselnøttene.

Bland sammen i en bakebolle:
100 g mandelmel (den kjøpte, fettreduserte typen),
120 g siktet speltmel og
1 ts natron.

Visp sammen
2 egg,
frøene fra 1 vaniljestang og
revet skall fra en halv økologisk sitron eller appelsin.

Smelt 190 g honning i vannbad så den blir lett flytende.

Ha mandler og hasselnøtter i melblandingen og bland sammen. Ha så i eggeblandingen og honningen og  rør alt sammen til en klissete masse. Legg deigen i plastfolie og la ligge i kjøleskapet minst to timer.

Set ovnen på 180 grader. Ta fram deigen og rull til tre pølser ca 2 cm tykke. Du trenger kanskje å bruke litt speltmel. Legg på bakepapirkledd plate og trykk de litt flate. Stek mindt i ovnen i ca 25 minutter. Ta de ut og la hvile litt. Senk ovnstemperatuen til 120 grader, helst varmluft. Del pølsene i skrå skiver med en skarp kniv og legg de på en stekerist. Stek/tørk videre i ovnen i 15 – 20 min. Avkjøl.